
Over ons
Over ons
Ontstaan van Madie's Boerenbrood
In 1968 opende Marcel Dierinck, van wie ook de naam 'MaDie' afkomstig is, een bakkerij in Melsele. In 1975 verhuisden Marcel en zijn vrouw Lucy naar Koksijde, waar ze een bakkerij oprichtten en meerdere winkels uitbouwden. Marcel en Lucy kregen zes kinderen -drie zonen en drie dochters- waarvan er vijf uiteindelijk in de bakkerijwereld actief bleven, elke op hun eigen manier.
In 1988 nam Christophe, één van de zonen, de bakkerij over. Marcel bakte niet alleen voor de verschillende familiebedrijven, maar ook voor markten, hotels en restaurants.
In 1993 besloot Christophe om zijn eigen brood te gaan bakken in Nieuwpoort-Bad. Vijf jaar later, in 1998, koos hij ervoor om onder de originele naam verder te gaan, wat leidde tot het ontstaan van Madie's Boerenbrood in Nieuwpoort - een eerbetoon aan de bakkerijnaam waarmee Marcel destijds in Melsele begon.
Sinds 1993 is Madie's Boerenbrood beginnen uitgroeien tot een prachtige en gerenommeerde bakkerij, gekend om zijn ambachtelijke kwaliteit en klantvriendelijkheid.

Over ons
Een nieuw hoofdstuk
In 2014 kreeg de familiebakkerij een nieuw hoofdstuk toen de volgende generatie -Alexander- zich bij het familiebedrijf aansloot. Al snel groeide de passie voor het bakkersvak en het ondernemen.
In 2017 opende Alexander een nieuwe vestiging in Nieuwpoort-Stad. Net als zijn vader en grootvader bakte hij het brood voor beide winkels, evenals voor de wekelijkse markten, hotels en restaurants.
In 2020 kwam ook Cindy -de vrouw van Alexander- meehelpen in de winkels. Het werd al snel duidelijk dat het team klaar was om samen de zaak verder uit te bouwen en het familieverhaal voort te zetten.
Over ons
De ambacht is gebleven
De sterkte van Madie's Boerenbrood was en is nog steeds de ambachtelijke manier van boerenbrood op steen bakken. Waar grootvader Marcel ooit mee gestart is, is op heden nog de standaard. Er wordt nog altijd op dezelfde manier gewerkt met evenveel passie voor het vak. De oudste en meest bekende producten waren altijd het boerenbrood, de pannenpotjes en piotten.
Op vandaag is er veel veranderd, zowel qua technieken als aanbod. Omdat tijden veranderen en de vraag van de klant, moet er mee geëvolueerd worden. Grootvader Marcel bakte wit, bruin en volkoren boerenbrood. Tegenwoordig is het aanbod uitgebreid met verschillende soorten granenbroden, pistolets, pannenpotjes, koffiekoeken en de klassieke patisserie.
